برنامه ریزی کنکور کارشناسی ارشد علوم شناختی
علوم شناختی در حقیقت علم شناخت ذهن است و به طور ساده به صورت پژوهش علمی درباره ذهن و مغز تعریف می شود. امروزه علوم شناختی یکی از شاخه های علوم تجربی محسوب می گردد. این رشته دانشگاهی شاخه ای میان رشته ای می باشد که از ادغام رشته های مختلفی مانند (روان شناسی، فلسفه ذهن، زبان شناسی، انسان شناسی، عصب شناسی، علوم رایانه و هوش مصنوعی) تشکیل شده است. علوم شناختی به بررسی این مطلب می پردازد که ذهن چگونه از خود، جهان و جامعه شناخت پیدا می کند.
هدف از مطالعه این علم این می باشد که قابلیت های شناختی که در موجودات زنده وجود دارد، به شکل علمی تعریف و تدوین شود و بعد مکانیسم هایی که در مغز باعث به وجود آمدن چنین قابلیت هایی بوده اند، شناسایی شوند. وقتی این مکانیسم ها شناخته شدند به زبان ریاضی ترجمه و به شکل کمی مشخص می شوند و سپس این کمیات را در ماشین مدل سازی و ربات ها پیاده سازی می کنند. مهم ترین اصل این علم آن است که (ذهن را می توان به طور علمی فهمید). همین امر سبب می شود که علوم شناختی یک رویکرد مادی گرایانه مانند (فیزیک، شیمی، گیاه شناسی و...) نسبت به ذهن باشد.
امروزه در مراکز تحقیقاتی عمده دنیا، دانشمندان برای انتقال دانش از علوم پایه و اعصاب شناختی به صنعت و دیگر زمینه های زندگی بشر در حال تحقیق هستند. به دلیل تاثیر نظامی، اقتصادی و نیز تاثیر بر وضعیت بهداشت و سلامت جامعه، هزینه های زیادی صرف آن می شود و نشان می دهد که جامعه صنعتی دریافته است که قرن آینده، قرن علوم اعصاب و رشته های وابسته به آن است. علوم شناختی، حوزه ای است که به آینده تعلق دارد. قسمتی از جذابیت و هیجان انگیز بودن آن نیز به همین خاطر است. این آینده البته آغاز شده و بخشی از وجوه آن در زندگی روزمره کنونی قابل مشاهده است.
منبع: برنامه ریزی ارشد علوم شناختی